Avebe

Wij halen meer uit de aardappel. De aardappel is onze grondstof. Het lijkt zo’n alledaags gewas, maar het is een bijzonder cadeau van de natuur.

Avebe is een op de markt gerichte coöperatie van zetmeelaardappeltelers. Van oudsher richtten we ons uitsluitend op het winnen van het zetmeel uit de aardappel. Maar door ontwikkeling van innovatieve technieken halen we nu ook eiwitten uit de aardappel, bedoeld voor de voedingsmiddelenindustrie. En daarmee zijn we er nog niet. De aardappel is voor ons een bron van mogelijkheden met nog meer ingrediënten die tot waarde gebracht kunnen worden. Kortom, we halen eruit wat erin zit!

Iedere dag werken meer dan 1300 medewerkers van Avebe aan het benutten van alle mogelijkheden die de aardappel biedt om het leven aangenamer, gezonder en gemakkelijker te maken. Voor onze klanten, onze leden én voor de samenleving als geheel.

Daarnaast werkt ons veredelingsbedrijf Averis Seeds B.V. aan de natuurlijke veredeling en ontwikkeling van aardappelrassen. Rassen met eigenschappen die aansluiten bij onze innovatieve ambities. Dat is hoe we werken aan een steeds duurzamer bedrijf en het realiseren van een solide rendement voor onze leden.

Onze klanten vervaardigen de meest uiteenlopende producten in de voedingsindustrie. Maar ook in industriële applicaties en hoogwaardige diervoeders. Zij kiezen voor onze ingrediënten omdat die een toegevoegde waarde hebben: ze vereenvoudigen het productieproces, verbeteren de smaak van het product of maken het bijvoorbeeld langer houdbaar.

Optimaal rendement
De komende honderd jaar gaan we door met wat we nu doen: de geheimen van de aardappel onthullen en tot waarde brengen. We willen niet alleen vandaag een mooi rendement realiseren voor onze telers, maar ook morgen en in de verre toekomst. We zoeken naar harmonie tussen winst maken, het milieu en mensen: onze telers, medewerkers en klanten. Dat is waarin we willen uitblinken.

Primary focus
Location
Founded
1919
Website
avebe.com
Business model
Protein category
Ingredients
Technology focus
End product application

Would you like to request an edit?

Suggest edit
Mentioned in:

Related alt protein companies

© Protein Directory. All rights reserved.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram